Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre: 400.000 in üzerinde website her ay filtreye giriyor. Hatta Panda ve Penguen algoritması gibi önemli güncellemeler ile bu sayı artıyor, 400.000 cezaya karşılık, her ay sadece 20.000 yeniden inceleme talep ediliyor. Siteler filtre ile karşı kaldığında sadece %5’i bu cezadan kurtulmanın yollarını arıyor.
Sorunuzda bahsettiğiniz gibi organik trafiğiniz bir anda düşmeye başlarsa, yüksek ihtimalle başınıza iki Google cezasından bir tanesi gelmiştir. Ya Google ekibi tarafından filtreye girmişsinizdir ya da Google algoritma güncellemelerinden bir tanesine takılmışsınızdır.

Sitenizin Filtreye Girme Sebepleri Nelerdir?
Algoritmalardan sonra (Penguin ve Panda) site içinde ve dışında yapılan Anti SEO çalışmaları, düzensiz link alımları, sitenin saldırıya uğraması, değersiz satın alınan backlinkler, Google’i kandıracak nitelikte linkler, SPAM oluşumundan birikmiş linkler ve site içi yapılan kritik hatalardan (kopya içerik vb.) dolayı Google siteleri filtreye almaktadır.

Sitenin filtreye girip girmemesi nasıl tespit edilir?
Search Console > Güvenlik ve Manuel İşlemler > Manuel İşlemler bölümünü ziyaret ederek cezaya maruz kalıp kalmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Sitenizi Filtreden çıkartmak için neler yapılabilir?

• İlk önce sitenin hangi tür cezaya mağruz kaldığı tespit etmek gerekir,
• Sitenin hangi sebepten bu cezaya girdiği tespit etmek gerekir,
• Maruz kalınan cezanın yoğunluğu ve etkisi değerlendirilmesi gerekir,
• Cezaya sebebiyet veren işlemlerin tespiti yapılmalı,
• Site içi – Site dışı işlemlerin incelenmesi gerekmektedir.
Filtreye girmenize sebep olan durumları tespit ederek ortadan kaldırmalısınız. Yeniden değerlendirme isteği göndermeden önce sorunun sitenizde kaldırıldığından emin olmalısınız.
Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, gönderdiğiniz değerlendirme isteğine büyük ölçüde olumlu cevap alırsınız.