Google'ın algoritmalarında 200'den fazla sıralama faktörü kullandığını zaten biliyor olabilirsiniz ..

Domain Bazlı SEO Kriterleri

1. Alan Adı Yaşı: Google'dan Matt Cutts şunları belirtir: "Altı aylık bir alan adıyla bir yaşındaki bir alan adı arasındaki fark gerçekten o kadar büyük değil."

Kısaca, domain yaşı etkili ama o kadar önemli değil.

2. Anahtar Kelime Üst Seviye Alan Adında Görünüyor: Alan adınızda bir anahtar kelimeye sahip olmak, size eskiden olduğu kadar SEO faydası vermez. Ama yine de bir alaka düzeyi sinyali olarak etkisi gözlemlenir.

3. Etki Alanında İlk Sözcük Olarak Anahtar Kelime: Hedef anahtar kelimesi ile başlayan bir domain adı, domain içerisinde bu anahtar kelimeye sahip olmayan (veya anahtar sözcüğün domainin ortasında veya sonunda yer aldığı) sitelere göre üstündür.

4. Alan kaydı uzunluğu: Bir Google patentinde şunlar belirtilmektedir: “Değerli (yasal) alanlar genellikle birkaç yıl önceden ödenirken, eşik (yasadışı) alanlar nadiren bir yıldan uzun süre için kayıt edilir. Bu nedenle, bir alan adının geçerliliğini tahmin etmede bir etki alanının gelecekte sona ereceği tarih kullanılabilir.

5. Subdomainde Anahtar Kelime: Subdomainde görünen bir anahtar kelimenin sıralamaları yükseltebileceği genel kabul görmektedir.

keyword appears in subdomain

6. Domain Geçmişi: Sahipliği geçici olan veya birkaç kez kayıt düşüş olan bir site, Google'a sitenin geçmişini "sıfırlamasını" söyleyerek etki alanına işaret eden bağlantıları geçersiz kılabilir. Veya belirli durumlarda, cezalı bir alan adı cezayı yeni sahibine devredebilir .

7. Tam Eşleme Alanı: Tam Eşleme Alanlar yine de size küçük avantajlar sağlayabilir. Ancak EMD'niz düşük kaliteli bir site olursa , EMD güncellemesine karşı savunmasızdır .

8. Herkese Açık ve Özel Kimlikler: Özel WhoIs bilgileri "gizlenecek bir şeyin" işareti olabilir. Google çalışanı Matt Cutts'ın söylediği gibi:

“… Onlara whois'i kontrol ettiğimde hepsinin üzerinde“ whois gizlilik koruma hizmeti ”vardı. Bu nispeten sıradışı. … Whois gizliliğinin açık olması otomatik olarak kötü değildir, ancak bu faktörlerden birkaçını bir kez topladığınızda, genellikle tek bir siteye sahip olan birinden çok farklı bir web yöneticisi türünden bahsediyorsunuz. "

9. Cezalandırılmış WhoIs Sahibi: Google, belirli bir kişiyi spam gönderen olarak tanımlarsa, bu kişinin sahip olduğu diğer siteleri incelemeleri mantıklıdır.

10. Ülke TLD uzantısı: Bir Ülke Kodu Üst Düzey Etki Alanına (.cn, .pt, .ca) sahip olmak, sitenin söz konusu ülke için sıralamasına yardımcı olabilir… ancak sitenin küresel sıralama yeteneğini sınırlayabilir.

Sayfa Düzeyindeki Faktörler

11. Başlık Etiketinde Anahtar Kelime: Bir zamanlar olduğu kadar önemli olmasa da, başlık etiketiniz önemli bir sayfa içi SEO sinyali olarak kalır .

15 Keyword Appears in Title Tag Exact Match line

12. Başlık Etiketi Anahtar Kelime ile Başlar : Moz'a göre , bir anahtar kelimeyle başlayan başlık etiketleri, anahtar kelime etiketin sonuna doğru olan başlık etiketlerinden daha iyi performans gösterir.

13. Açıklama Etiketindeki Anahtar Kelime: Google , meta açıklama etiketini doğrudan sıralama sinyali olarak kullanmaz. Bununla birlikte, açıklama etiketiniz, önemli bir sıralama faktörü olan tıklama oranını etkileyebilir.

14. Anahtar Sözcük H1 Etiketinde Görünüyor: H1 etiketleri “ikinci başlık etiketi” dir. Bir korelasyon çalışmasından elde edilen sonuçlara göre, başlık etiketinizle birlikte Google, H1 etiketinizi ikincil alaka düzeyi sinyali olarak kullanır:

h1 etiket çalışması

15. TF-IDF: “Belli bir kelime bir belgede ne sıklıkla geçiyor?” Demenin havalı bir yolu. Söz konusu kelime bir sayfada ne kadar sık ​​görünürse, sayfanın o kelimeyle ilgili olma olasılığı o kadar yüksektir. Google, muhtemelen TF-IDF'nin gelişmiş bir sürümünü kullanıyor .

16. İçerik Uzunluğu: Daha fazla kelime içeren içerik, daha geniş bir alanı kapsayabilir ve daha kısa, yüzeysel makalelere kıyasla algoritmada muhtemelen tercih edilir. Gerçekten de, son zamanlardaki bir sıralama faktörleri endüstrisi çalışması, içerik uzunluğunun SERP konumu ile ilişkili olduğunu buldu .

Kelime Sayısı Sıralaması

17. İçindekiler: Bağlantılı bir içindekiler tablosu kullanmak, Google'ın sayfanızın içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca site bağlantılarına da neden olabilir:

18. Anahtar Kelime Yoğunluğu : Bir zamanlar olduğu kadar önemli olmasa da, Google bunu bir web sayfasının konusunu belirlemek için kullanabilir. Ancak denize düşmek size zarar verebilir.

19. İçerikte Gizli Anlamsal İndeksleme Anahtar Kelimeleri (LSI): LSI anahtar sözcükleri, arama motorlarının birden fazla anlamı olan sözcüklerden anlam çıkarmasına yardımcı olur (örneğin: Apple, bilgisayar şirketi ve Apple, meyve). LSI'nin varlığı / yokluğu muhtemelen içerik kalitesi sinyali olarak da işlev görür.

20. Başlık ve Açıklama Etiketlerinde LSI Anahtar Kelimeleri: Web sayfası içeriğinde olduğu gibi, sayfa meta etiketlerindeki LSI anahtar sözcükleri de Google'ın birden çok olası anlamı olan sözcükleri ayırt etmesine yardımcı olabilir. Alaka düzeyi sinyali olarak da hareket edebilir.

21. Sayfa Konuyu Derinlemesine Kapsıyor: Konu kapsamının derinliği ile Google sıralaması arasında bilinen bir korelasyon vardır . Bu nedenle, her açıyı kapsayan sayfalar, bir konuyu yalnızca kısmen kapsayan sayfalara göre büyük olasılıkla bir kenara sahiptir.

derinlemesine içerik

HTML üzerinden 22. Sayfa Yükleme Hızı: Hem Google ve Bing kullanım sayfa hızı bir sıralama faktör olarak. Arama motoru örümcekleri, sayfanızın HTML kodunu temel alarak site hızınızı oldukça doğru bir şekilde tahmin edebilir.

23. Chrome ile Sayfa Yükleme Hızı : Google , bir sayfanın yükleme süresini daha iyi idare etmek için Chrome kullanıcı verilerini de kullanır . Bu şekilde, bir sayfanın kullanıcılara gerçekte ne kadar hızlı yüklendiğini ölçebilirler.

24. AMP Kullanımı: Doğrudan bir Google sıralama faktörü olmasa da , AMP , Google Haberler Atlı Karıncasının mobil sürümünde sıralama için bir gereklilik olabilir .

25. Varlık Eşleşmesi: Bir sayfanın içeriği, kullanıcının aradığı " varlık " ile eşleşiyor mu? Eğer öyleyse, o sayfa o anahtar kelime için bir sıralama artışı elde edebilir.

26. Google Hummingbird: Bu " algoritma değişikliği " Google'ın anahtar kelimelerin ötesine geçmesine yardımcı oldu. Hummingbird sayesinde, Google artık bir web sayfasının konusunu daha iyi anlayabilir.

27. Yinelenen İçerik: Aynı sitedeki aynı içerik (biraz değiştirilse bile) bir sitenin arama motoru görünürlüğünü olumsuz yönde etkileyebilir .

28. Rel = Canonical: Doğru kullanıldığında , bu etiketin kullanılması Google'ın sitenizi yinelenen içerik nedeniyle cezalandırmasını engelleyebilir .

29. Görüntü Optimizasyonu: Görüntüler, arama motorlarına dosya adları, alt metinleri, başlıkları, açıklamaları ve başlıkları aracılığıyla önemli ilgililik sinyalleri gönderir .

30. İçerik Yeniliği: Google Kafein güncellemesi, özellikle zamana duyarlı aramalar için yakın zamanda yayınlanan veya güncellenen içeriği tercih eder. Bu faktörün önemini vurgulayan Google, belirli sayfalar için bir sayfanın son güncelleme tarihini gösterir:
Update date in SERP
31. İçerik Güncellemelerinin Büyüklüğü : Düzenlemelerin ve değişikliklerin önemi aynı zamanda bir tazelik faktörü olarak hizmet eder. Tüm bölümleri eklemek veya kaldırmak, birkaç kelimenin sırasını değiştirmekten veya bir yazım hatasını düzeltmekten daha önemlidir.

32. Geçmiş Sayfa Güncellemeleri: Sayfa zaman içinde ne sıklıkla güncellendi? Günlük, haftalık, 5 yılda bir? Sayfa güncellemelerinin sıklığı da güncellikte rol oynar.

33. Anahtar Kelime Önemi : Bir anahtar kelimenin bir sayfanın içeriğinin ilk 100 kelimesinde yer alması , ilk sayfa Google sıralaması ile ilişkilidir .

34. H2, H3 Etiketlerinde Anahtar Kelime : Anahtar kelimenizin H2 veya H3 formatında bir alt başlık olarak görünmesi başka bir zayıf ilgililik sinyali olabilir. Aslında, Google çalışanı John Mueller şunları söylüyor : "HTML'deki bu başlık etiketleri, sayfanın yapısını anlamamıza yardımcı oluyor."

35. Giden Bağlantı Kalitesi : Çoğu SEO, yetkili sitelere bağlantı vermenin Google'a güven sinyalleri göndermeye yardımcı olduğunu düşünür. Ve bu, son zamanlarda yapılan bir endüstri araştırmasıyla destekleniyor .

36. Çıkan Link Tema: göre Hillop Algoritma , Google bir alaka sinyali olarak bağlantı veren sayfaların içeriğini kullanabilir. Örneğin, filmle ilgili sayfalara bağlanan arabalarla ilgili bir sayfanız varsa, bu Google'a sayfanızın otomobil değil Arabalar filmi hakkında olduğunu söyleyebilir.

37. Dilbilgisi ve Yazım: Doğru dilbilgisi ve yazım kaliteli bir işarettir, ancak Cutts birkaç yıl önce bunun önemli olup olmadığı konusunda karışık mesajlar vermiştir .

38. Ortak İçerik: Sayfadaki içerik orijinal mi? Dizine alınmış bir sayfadan kopyalanırsa veya kopyalanırsa, o da sıralanmaz… veya hiç dizine eklenmeyebilir.

39. Mobil Uyumlu Güncelleme: Genellikle " Mobilegeddon " olarak anılan bu güncelleme, mobil cihazlar için uygun şekilde optimize edilmiş sayfaları ödüllendirdi.

40. Mobil Kullanılabilirlik: Mobil kullanıcıların kolaylıkla kullanabileceği web siteleri, Google'ın “Mobil Öncelikli Dizini” nde bir avantaja sahip olabilir.

41. Mobil Cihazda "Gizli" İçerik: Mobil cihazlardaki gizli içerik, tamamen görünür içerik yerine dizine eklenemeyebilir (veya ağır şekilde tartılmayabilir). Ancak, bir Google çalışanı yakın zamanda gizli içeriğin uygun olduğunu belirtti . Ama aynı videoda "… kritik içerik ise görünür olması gerekir…" dedi.

42. Faydalı “Tamamlayıcı İçerik”: Bir göre artık genel Google Değerlendirici Kuralları Belgesinde , yararlı ek içerik sayfanın kalitesi (ve dolayısıyla, Google sıralaması) bir göstergesidir. Örnekler arasında para birimi dönüştürücüler, kredi faiz hesaplayıcıları ve etkileşimli tarifler yer alır.

43. Sekmelerin Arkasında Gizli İçerik: Kullanıcıların sayfanızdaki içeriğin bir kısmını ortaya çıkarmak için bir sekmeyi tıklaması gerekiyor mu? Öyleyse, Google bu içeriğin "dizine eklenemeyeceğini" söylemiştir .

44. Giden Bağlantıların Sayısı: Çok fazla sayıda dofollow OBL'si PageRank'i “sızdırabilir” ve bu da o sayfanın sıralamasına zarar verebilir.

45. Multimedya: Görüntüler, videolar ve diğer multimedya öğeleri içerik kalitesi sinyali olarak işlev görebilir. Örneğin, bir endüstri araştırması multimedya ve sıralamalar arasında bir ilişki buldu:

Görüntü kullanım sıralaması

46. ​​Sayfaya İşaret Eden İç Bağlantıların Sayısı: Bir sayfaya yönelik dahili bağlantıların sayısı , sitedeki diğer sayfalara göre önemini belirtir (daha fazla iç bağlantı = daha önemli).

47. Sayfayı Gösteren İç Bağlantıların Kalitesi : Etki alanındaki yetkili sayfalardan gelen dahili bağlantılar, PageRank değeri olmayan veya düşük olan sayfalara göre daha güçlü bir etkiye sahiptir.

48. Kırık Bağlantılar: Bir sayfada çok fazla bozuk bağlantı bulunması, ihmal edilmiş veya terk edilmiş bir sitenin işareti olabilir. Google Değerlendirici Kuralları Belgesi biri ana sayfanızın kalitesini değerlendirmek için olduğu gibi bağlantıları kırık kullanır.

49. Okuma Seviyesi: Google'ın web sayfalarının okuma seviyesini tahmin ettiğine şüphe yoktur. Aslında, Google size okuma seviyesi istatistikleri veriyordu:

Google Okuma Düzeyi

Ancak bu bilgilerle ne yaptıkları tartışmaya açık. Bazıları, temel bir okuma seviyesinin daha iyi sıralamanıza yardımcı olacağını, çünkü kitlelere hitap edeceğini söylüyor. Ancak diğerleri, temel bir okuma seviyesini Ezine Makaleler gibi içerik üreticileriyle ilişkilendiriyor.

50. Ortaklık Bağlantıları : Bağlı kuruluş bağlantıları muhtemelen sıralamalarınıza zarar vermeyecektir. Ancak çok fazla içeriğiniz varsa, Google'ın algoritması, " zayıf bir satış ortağı sitesi " olmadığınızdan emin olmak için diğer kalite sinyallerine daha fazla dikkat edebilir .

51. HTML hataları / W3C doğrulaması : Çok sayıda HTML hatası veya baştan savma kodlama, kalitesiz bir sitenin işareti olabilir. Tartışmalı olsa da, SEO'daki birçok kişi iyi kodlanmış bir sayfanın kaliteli bir sinyal olarak kullanıldığını düşünüyor.

52. Etki Alanı Yetkilisi : Her şey eşit olmak üzere, yetkili bir etki alanındaki bir sayfa, daha az yetkiye sahip bir etki alanındaki bir sayfadan daha üst sırada yer alacaktır.

etki alanı derecelendirmesi

53. Sayfanın PageRank: Mükemmel bir şekilde ilişkilendirilmedi. Ancak çok fazla yetkiye sahip sayfalar, çok fazla bağlantı yetkisi olmayan sayfaları geçme eğilimindedir .

54. URL Uzunluğu: Aşırı uzun URL'ler, bir sayfanın arama motoru görünürlüğüne zarar verebilir. Aslında, birçok endüstri araştırması, kısa URL'lerin Google'ın arama sonuçlarında küçük bir avantaja sahip olma eğiliminde olduğunu bulmuştur .

url uzunluğu2

55. URL Yolu : Ana sayfaya daha yakın bir sayfa, bir sitenin mimarisinin derinliklerine gömülü sayfalara göre hafif bir otorite artışı sağlayabilir.

56. İnsan Editörleri: Hiç onaylanmamasına rağmen, Google, insan editörlerin SERP'leri etkilemesine izin veren bir sistem için patent başvurusunda bulundu.

57. Sayfa Kategorisi: Sayfanın göründüğü kategori bir ilgililik sinyalidir. Yakından ilişkili bir kategorinin parçası olan bir sayfa, ilgisiz bir kategori altında dosyalanmış bir sayfaya kıyasla alaka düzeyini artırabilir.

58. WordPress Etiketleri: Etiketler WordPress'e özgü ilgililik sinyalleridir. Yoast.com'a göre :

"SEO'nuzu iyileştirmenin tek yolu, bir içerik parçasını diğeriyle ve daha spesifik olarak bir grup gönderiyi birbiriyle ilişkilendirmektir."

59. URL'deki Anahtar Kelime : Başka bir ilgililik sinyali. Kısa süre önce bir Google temsilcisi bunu " çok küçük bir sıralama faktörü " olarak adlandırdı. Ancak yine de bir sıralama faktörü.

60. URL Dizesi: URL dizesindeki kategoriler Google tarafından okunur ve bir sayfanın ne hakkında olduğuna dair tematik bir sinyal sağlayabilir:
Google SERP’deki URL dizesi
61. Referanslar ve Kaynaklar: Araştırma makalelerinde olduğu gibi referanslara ve kaynaklara atıfta bulunmak bir kalite işareti olabilir. Google Kalite Yönergeleri , gözden geçirenlerin belirli sayfalara bakarken kaynaklara dikkat etmeleri gerektiğini belirtir : "Bu, uzmanlığın ve / veya yetkili kaynakların önemli olduğu bir konudur…". Ancak Google, harici bağlantıları sıralama sinyali olarak kullandıklarını reddetti .

62. Madde İşaretleri ve Numaralı Listeler: Madde işaretleri ve numaralı listeler, içeriğinizi okuyucular için parçalamanıza yardımcı olarak onları daha kullanıcı dostu hale getirir. Google muhtemelen kabul eder ve madde işaretli ve numaralı içeriği tercih edebilir.

Site Haritasında Sayfa 63. Öncelik: Öncelik Bir sayfa verilir aracılığıyla sitemap.xml dosyası sıralaması etkileyebilir.

64. Çok Fazla Giden Bağlantı: Yukarıda belirtilen Kalite değerlendirici belgesinden doğrudan:

"Bazı sayfalarda, sayfayı kapatan ve Ana İçeriğin dikkatini dağıtan yol, çok fazla bağlantı var."

65. Diğer Anahtar Kelimelerdeki UX Sinyalleri Sayfa Sıralaması: Sayfa birkaç başka anahtar kelime için sıralanıyorsa, Google'a dahili bir kalite işareti verebilir. Aslında, Google'ın son " Arama Nasıl Çalışır " raporu şunları belirtir:

"Benzer sorgular için pek çok kullanıcının değer verdiği siteleri arıyoruz."

66. Sayfa Yaşı: Google yeni içeriği tercih etse de, düzenli olarak güncellenen eski bir sayfa daha yeni bir sayfadan daha iyi performans gösterebilir.
67. Kullanıcı Dostu Düzen: Google Kalite Yönergeleri Belgesine bir kez daha atıfta bulunarak:

"En yüksek kalitedeki sayfalardaki sayfa düzeni, Ana İçeriği anında görünür hale getiriyor."

68. Park Edilmiş Etki Alanları : Aralık 2011'deki bir Google güncellemesi , park edilmiş etki alanlarının arama görünürlüğünü azaltmıştır.

69. Yararlı İçerik: Google "kaliteli" ve "yararlı" içeriği ayırt edebilir .

Site Düzeyindeki Faktörler

70. İçerik Değer ve Eşsiz İçgörüler Sağlar: Google , masaya yeni veya yararlı hiçbir şey getirmeyen siteleri, özellikle de zayıf satış ortağı siteleri cezalandırmaktan mutlu olduklarını belirtti .

71. Bize Ulaşın Sayfası: Yukarıda belirtilen Google Kalite Belgesi, “uygun miktarda iletişim bilgisi” olan siteleri tercih ettiklerini belirtir. İletişim bilgilerinizin whois bilgilerinizle eşleştiğinden emin olun.

72. Etki Alanı Güveni / TrustRank: Çoğu SEO, "TrustRank" in çok önemli bir sıralama faktörü olduğuna inanır. Ve "Güvene dayalı arama sonucu sıralaması" başlıklı bir Google Patenti bunu destekliyor gibi görünüyor.
Güvene dayalı arama sonucu sıralaması
73. Site Mimarisi: İyi tasarlanmış bir site mimarisi (örneğin, bir silo yapısı) Google'ın içeriğinizi tematik olarak düzenlemesine yardımcı olur . Ayrıca, Googlebot’un sitenizin tüm sayfalarına erişmesine ve dizine eklemesine yardımcı olabilir.

74. Site Güncellemeleri: Birçok SEO, web sitesi güncellemelerinin - ve özellikle siteye yeni içerik eklendiğinde - site genelinde bir tazelik faktörü çalıştırdığına inanır. Google, yakın zamanda algoritmalarında "yayınlama sıklığı" kullandıklarını reddetse de.

75. Site Haritasının Varlığı: Bir site haritası, arama motorlarının sayfalarınızı daha kolay ve daha kapsamlı bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olarak görünürlüğü artırır. Ancak Google kısa süre önce HTML site haritalarının SEO için "yararlı" olmadığını belirtti .

76. Site Çalışma Süresi : Site bakımı veya sunucu sorunlarından kaynaklanan birçok kesinti süresi sıralamanıza zarar verebilir (ve hatta düzeltilmezse dizin oluşturmaya neden olabilir ).

77. Sunucu Konumu : Sunucu konumu, sitenizin farklı coğrafi bölgelerde ( kaynak ) sıralandığı yeri etkiler . Coğrafyaya özgü aramalar için özellikle önemlidir.

78. SSL Sertifikası : Google, HTTPS'yi sıralama sinyali olarak kullandığını onaylamıştır .

79. Hizmet Şartları ve Gizlilik Sayfaları : Bu iki sayfa, Google’a bir sitenin İnternet’in güvenilir bir üyesi olduğunu söylemeye yardımcı olur. Sitenizin EAT'sini iyileştirmeye de yardımcı olabilirler .

80. Sitede Meta Bilgilerinin Yinelenmesi : Sitenizde yinelenen meta bilgiler, sayfanızın tüm görünürlüğünü azaltabilir.

81. Breadcrumb Navigasyon: Bu, kullanıcıların (ve arama motorlarının) bir sitede nerede olduklarını bilmelerine yardımcı olan, kullanıcı dostu bir site mimarisi stilidir:
İçerik haritası gezintisi
Google şunu belirtir : "Google Arama, arama sonuçlarında sayfadaki bilgileri kategorilere ayırmak için bir web sayfasının gövdesinde içerik haritası işaretlemesini kullanır."

82. Mobil Cihazlar için Optimize Edilmiş: Mobil cihazlardan yapılan tüm aramaların yarısından fazlası ile Google, sitenizin mobil kullanıcılar için optimize edildiğini görmek istiyor . Aslında, Google artık mobil uyumlu olmayan web sitelerini cezalandırıyor

83. YouTube: SERP'lerde YouTube videolarına ayrıcalıklı muamele yapıldığına şüphe yok (muhtemelen Google'ın sahibi olduğu için):
Google SERP'de YouTube sonuçları
Aslında, Search Engine Land, YouTube.com trafiğinin Google Panda'dan sonra önemli ölçüde arttığını buldu .

84. Site Kullanılabilirliği: Kullanımı veya gezinmesi zor bir site, sitede geçirilen süreyi, görüntülenen sayfaları ve hemen çıkma oranını (başka bir deyişle, RankBrain sıralama faktörleri ) azaltarak sıralamalara dolaylı olarak zarar verebilir .

85. Google Analytics ve Google Arama Konsolunun Kullanımı: Bazıları bu iki programı sitenize yüklemenin sayfanızın indekslenmesini iyileştirebileceğini düşünüyor. Ayrıca, Google'a çalışması için daha fazla veri (yani daha doğru hemen çıkma oranı, geri bağlantılarınızdan yönlendirme trafiği alıp almasanız da vb.) Sağlayarak sıralamaları doğrudan etkileyebilirler . Bununla birlikte, Google bunu bir efsane olarak reddetti .

86. Kullanıcı değerlendirmeleri / Site itibarı: Bir sitenin Yelp.com gibi sitelerdeki itibarı, Google'ın algoritmasında muhtemelen önemli bir rol oynar. Hatta Google , bir site basın ve bağlantı almak için müşterileri dolandırırken yakalandıktan sonra çevrimiçi incelemeleri nasıl kullandıklarına dair nadiren samimi bir taslak yayınladı .

87. Etki Alanı Yaşını Bağlama: Eski etki alanlarından gelen geri bağlantılar , yeni etki alanlarından daha güçlü olabilir.

88. Bağlantılı Kök Alan Adlarının Sayısı: Yönlendiren alan adlarının sayısı , 1 milyon Google Arama sonucunu içeren bu sektör çalışmasından da görebileceğiniz gibi, Google'ın algoritmasındaki en önemli sıralama faktörlerinden biridir .

Etki Alanları

89. Ayrı C Sınıfı IP'lerden Bağlantı Sayısı: Ayrı c sınıfı IP adreslerinden gelen bağlantılar, size daha geniş bir siteyle bağlantı kurmanızı önerir ve bu da sıralamalara yardımcı olabilir .

90. Bağlantılı Sayfaların Sayısı : Aynı alan adından bile olsa toplam bağlantı sayfası sayısı sıralamaları etkiler .

91. Backlink Bağlantı Metni : Google'ın orijinal algoritmasının bu açıklamasında belirtildiği gibi :

"Birincisi, çapalar genellikle web sayfalarının kendilerinden daha doğru tanımlamalarını sağlar."

Açıkçası, bağlantı metni öncekinden daha az önemlidir (ve aşırı optimize edildiğinde web spam sinyali olarak çalışır ). Ancak anahtar kelime açısından zengin bağlantı metni, küçük dozlarda hala güçlü bir alaka düzeyi sinyali gönderir.

92. Alternatif Etiket (Görüntü Bağlantıları için) : Alternatif metin, görüntüler için bağlantı metni görevi görür.

93. .edu veya .gov Alanlarından Bağlantılar : Matt Cutts , TLD'nin bir sitenin önemini hesaba katmadığını belirtmiştir . Ve Google, birçok eğitim bağlantısını " görmezden geldiklerini" söyledi . Ancak bu, SEO'ların algoritmada .gov ve .edu TLD'leri için özel bir yer olduğunu düşünmesini engellemez.

94. Bağlantı Sayfası Yetkisi: Yönlendiren sayfanın yetkisi (PageRank), Google'ın ilk günlerinden beri son derece önemli bir sıralama faktörü olmuştur ve hala öyledir .

95. Bağlantı Etki Alanı Yetkilisi: Yönlendiren etki alanının yetkisi , bir bağlantının değerinde bağımsız bir rol oynayabilir .

96. Rakiplerden Bağlantılar: Aynı SERP'de sıralanan diğer sayfalardan gelen bağlantılar, o belirli anahtar kelime için bir sayfanın sıralaması açısından daha değerli olabilir.

97. "Beklenen" Web Sitelerinden Bağlantılar: Spekülatif olmasına rağmen, bazı SEO'lar, sektörünüzdeki bir dizi "beklenen" siteden bağlantı alana kadar Google'ın web sitenize tam olarak güvenmeyeceğine inanır.

98. Kötü Mahallelerden Bağlantılar: Sözde “kötü mahallelerden” gelen bağlantılar sitenize zarar verebilir .

99. Konuk Gönderileri: Konuk gönderilerinden gelen bağlantılar hala değer katsa da, muhtemelen gerçek editoryal bağlantılar kadar güçlü değillerdir (artı, " büyük ölçekli " konuk gönderimleri sitenizde sorun yaratabilir).

100. Reklamlardan Gelen Bağlantılar: Google'a göre, reklamlardan gelen bağlantıların takibi yapılmamalıdır. Ancak, Google'ın izlenen bağlantıları reklamlardan belirleyip filtreleyebilmesi muhtemeldir.

101. Ana Sayfa Yetkilisi: Yönlendiren bir sayfanın ana sayfasına bağlantılar, bir sitenin - ve dolayısıyla bir bağlantının - ağırlığının değerlendirilmesinde özel bir önem taşıyabilir.

102. Nofollow Bağlantıları: Bu, SEO'daki en tartışmalı konulardan biridir. Google'ın konuyla ilgili resmi açıklaması :

"Genelde onları takip etmiyoruz."

Bu da yaptıklarını gösteriyor  en azından belirli durumlarda. Nofollow bağlantılarının belirli bir yüzdesine sahip olmak, doğal ve doğal olmayan bağlantı profilini de gösterebilir.

103. Bağlantı Türlerinin Çeşitliliği: Bağlantılarınızın doğal olmayan bir şekilde büyük bir yüzdesinin tek bir kaynaktan (yani forum profilleri, blog yorumları) gelmesi web spam'ın bir işareti olabilir. Öte yandan, çeşitli kaynaklardan gelen bağlantılar, doğal bir bağlantı profilinin bir işaretidir.

104. "Sponsorlu" veya "UGC" Etiketleri: "rel = sponsorlu" veya "rel = UGC" olarak etiketlenen bağlantılar , normal "takip edilen" veya rel = nofollow bağlantılarından farklı şekilde ele alınır.

105. Bağlamsal Bağlantılar: Bir sayfanın içeriğine gömülü olan bağlantılar, boş bir sayfadaki veya sayfanın başka bir yerinde bulunan bağlantılardan daha güçlü olarak kabul edilir.
Bağlamsal geri bağlantı
106. Sayfaya Aşırı 301 Yönlendirmesi: 301 yeniden yönlendirmelerinden gelen geri bağlantılar, bir Web Yöneticisi Yardım Videosu'na göre PageRank'in bir kısmını düşürür .

107. İç Bağlantı Bağlantı Metni : İç bağlantı bağlantı metni, başka bir ilgililik sinyalidir. Bununla birlikte, dahili bağlantıların büyük olasılıkla harici sitelerden gelen bağlantı metninden çok daha az ağırlığı vardır.

108. Bağlantı Başlığı Nitelik : Bağlantı başlığı (bir bağlantının üzerine geldiğinizde görünen metin), zayıf bir ilgililik sinyali olarak da kullanılabilir.

109. Ülke Yönlendiren Etki Alanının TLD'si: Ülkeye özgü üst düzey etki alanı uzantılarından (.de, .cn, .co.uk) bağlantılar almak, o ülkede daha iyi sıralamaya yardımcı olabilir.

110. İçerikteki Bağlantı Konumu: Bir içerik parçasının başındaki bağlantılar, içeriğin sonuna yerleştirilen bağlantılardan biraz daha fazla ağırlık taşıyabilir .

bağlantı konumu html

111. Sayfadaki Bağlantı Konumu: Bağlantının sayfada göründüğü yer önemlidir. Genel olarak, bir sayfanın içeriğine gömülü bir bağlantı, altbilgi veya kenar çubuğu alanındaki bir bağlantıdan daha güçlüdür .

112. Alan Alakalığını Bağlama: Benzer bir niş içindeki bir siteden gelen bir bağlantı, tamamen ilgisiz bir siteden gelen bir bağlantıdan önemli ölçüde daha güçlüdür .

113. Sayfa Düzeyinde Alaka Düzeyi: İlgili bir sayfadan gelen bir bağlantı da daha fazla değer iletir.

114. Başlıkta Anahtar Kelime: Google, başlığında sayfanızın anahtar kelimesini içeren sayfalardan gelen bağlantılara fazladan sevgi verir ("Uzmanlara bağlantı veren uzmanlar").

115. Pozitif Bağlantı Hızı: Pozitif bağlantı hızına sahip bir site, sitenizin popülaritesinin arttığını gösterdiği için genellikle bir SERP desteği alır .

bağlantı hızı

116. Negatif Bağlantı Hızı: Diğer taraftan, negatif bir bağlantı hızı, azalan popülerliğin bir sinyali olduğu için sıralamaları önemli ölçüde azaltabilir.

117. "Merkez" Sayfalarından Bağlantılar: Hilltop Algoritması , belirli bir konuda en iyi kaynaklar (veya hub'lar) olarak kabul edilen sayfalardan bağlantı alınmasına özel muamele yapıldığını önermektedir.

118. Yetkili Sitelerden Bağlantı: "Yetkili site" olarak kabul edilen bir siteden gelen bir bağlantı, küçük, nispeten bilinmeyen bir siteden gelen bağlantıdan daha fazla enerji aktarabilir.

119. Wikipedia Kaynağı Olarak Bağlantılı: Bağlantılar nofollow olsa da, birçok kişi Wikipedia'dan bir bağlantı almanın size arama motorlarının gözünde biraz daha fazla güven ve yetki verdiğini düşünüyor.

120. Birlikte Bulunmalar: Geri bağlantılarınızın çevresinde görünme eğiliminde olan kelimeler, Google'a o sayfanın ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olur .
Birlikte Oluşumları Bağlantı
121. Backlink Yaş: göre bir Google patenti , eski bağlantılar yeni basılmış geri daha sıralamasında güç var.

122. Gerçek Sitelerden Gelen Bağlantılar ve "Splog'lar": Blog ağlarının yaygınlaşması nedeniyle, Google muhtemelen "gerçek sitelerden" gelen bağlantılara sahte bloglardan daha fazla ağırlık veriyor. İkisini ayırt etmek için muhtemelen marka ve kullanıcı etkileşimi sinyallerini kullanıyorlar.

123. Doğal Bağlantı Profili: "Doğal" bağlantı profiline sahip bir site, bağlantılar oluşturmak için siyah şapka stratejileri kullandığı açık olan bir siteye göre daha yüksek sıralamaya sahip olacak ve güncellemelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

124. Karşılıklı Bağlantılar: Google'ın Bağlantı Şemaları sayfası, kaçınılması gereken bir bağlantı şeması olarak "Aşırı bağlantı alışverişi" ni listeler.

125. Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik Bağlantıları: Google , gerçek site sahibi tarafından yayınlanan içerik ile UGC'yi tanımlayabilir . Örneğin, resmi WordPress.com blogundaki bir bağlantının besttoasterreviews.wordpress.com'daki bir bağlantıdan çok farklı olduğunu bilirler.

126. 301'den gelen bağlantılar: 301 yeniden yönlendirmelerinden gelen bağlantılar, doğrudan bağlantıya kıyasla biraz enerji kaybedebilir. Ancak Matt Cutts, 301'lerin doğrudan bağlantılara benzediğini söylüyor

127. Schema.org Kullanımı: Mikro biçimleri destekleyen sayfalar, onsuz sayfaların üzerinde sıralanabilir . Bu, doğrudan bir artış veya mikro biçimlendirmeye sahip sayfaların daha yüksek SERP TO'suna sahip olması olabilir:
Google SERP'de Şema ORG kullanımı
128. Bağlanan Sitenin Güven Derecesi: Size bağlanan sitenin güvenilirliği, size ne kadar “Güven Derecesi” aktarılacağını belirler.

129. Sayfadaki Giden Bağlantıların Sayısı: PageRank sonludur. Yüzlerce harici bağlantı içeren bir sayfadaki bir bağlantı, çok sayıda giden bağlantı içeren bir sayfadan daha az PageRank geçirir.

130. Forum Bağlantıları: Endüstriyel düzeyde spam gönderilmesi nedeniyle, Google , forumlardaki bağlantıların değerini önemli ölçüde düşürebilir .

131. Bağlantı Verilen İçeriğin Kelime Sayısı: 1000 kelimelik bir gönderiden gelen bir bağlantı genellikle 25 kelimelik bir pasajın içindeki bir bağlantıdan daha değerlidir.

132. Bağlantı Verilen İçeriğin Kalitesi: Kötü yazılmış veya eğrilmiş içerikten gelen bağlantılar, iyi yazılmış içerikten gelen bağlantılar kadar değer iletmez.

133. Site Genelinde Bağlantılar: Matt Cutts , site genelindeki bağlantıların tek bir bağlantı olarak sayılması için "sıkıştırıldığını" onaylamıştır .

Kullanıcı etkileşimi

134. RankBrain: RankBrain , Google'ın AI algoritmasıdır. Birçoğu, asıl amacının kullanıcıların arama sonuçlarıyla nasıl etkileşimde bulunduğunu ölçmek (ve sonuçları buna göre sıralamak) olduğuna inanıyor.

135. Bir Anahtar Kelime için Organik Tıklama Oranı : Google'a göre , TO'da daha fazla tıklanan sayfalar o belirli anahtar kelime için bir SERP artışı elde edebilir.
Canlı deneyleri yorumlama
136. Tüm Anahtar Kelimeler için Organik TO : Bir sitenin sıraladığı tüm anahtar kelimeler için organik TO'su , insan tabanlı, kullanıcı etkileşim sinyali olabilir (başka bir deyişle, organik sonuçlar için bir " Kalite Puanı" ).

137. Hemen Çıkma Oranı: SEO'daki herkes hemen çıkma oranının önemli olduğu konusunda hemfikir değildir, ancak Google'ın kullanıcılarını kalite test edicileri olarak kullanmasının bir yolu olabilir (sonuçta, yüksek hemen çıkma oranına sahip sayfalar muhtemelen bu anahtar kelime için harika bir sonuç değildir) . Ayrıca, SEMRush tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma, hemen çıkma oranı ile Google sıralaması arasında bir korelasyon buldu.

hemen çıkma oranı seo

138. Doğrudan Trafik: Google'ın siteyi kaç kişinin (ve ne sıklıkla) ziyaret ettiğini belirlemek için Google Chrome'dan alınan verileri kullandığı onaylanmıştır . Çok fazla doğrudan trafiğe sahip siteler, çok az doğrudan trafik alan sitelere göre muhtemelen daha kaliteli sitelerdir. Aslında, az önce bahsettiğim SEMRush çalışması, doğrudan trafik ve Google sıralaması arasında önemli bir ilişki buldu .

139. Tekrarlanan Trafik : Tekrar ziyaretçileri olan sitelerde Google sıralaması yükselebilir.

140. Pogosticking: " Pogosticking " özel bir sıçrama türüdür. Bu durumda kullanıcı, sorgusunun cevabını bulmak için diğer arama sonuçlarına tıklar.
Pogosticking
Pogostick'in sağladığı sonuçlar, sıralamalarda önemli ölçüde düşüş yaşayabilir .

141. Engellenen Siteler : Google, Chrome'daki bu özelliğe son verdi. Ancak Panda bu özelliği kalite sinyali olarak kullandı . Dolayısıyla, Google yine de bunun bir varyasyonunu kullanabilir.

142. Chrome Yer İşaretleri: Google'ın Chrome tarayıcı kullanım verilerini topladığını biliyoruz . Chrome'da yer işareti alan sayfalarda hızlanma olabilir.

143. Yorum Sayısı: Çok sayıda yorumu olan sayfalar, kullanıcı etkileşimi ve kalitenin bir işareti olabilir. Aslında, bir Google çalışanı yorumların sıralamalarda "çok" yardımcı olabileceğini söyledi .

number-of-comments

144. Bekleme Süresi: Google , “ bekleme süresi ” ne, yani bir Google aramasından gelen insanların sayfanızda ne kadar zaman geçirdiklerine çok dikkat eder . Buna bazen "uzun tıklamalar ve kısa tıklamalar" da denir. Kısaca: Google, Google'da arama yapanların sayfanızda ne kadar zaman geçirdiğini ölçer. Ne kadar uzun süre harcanırsa o kadar iyidir.

Özel Google Algoritma Kuralları

145. Sorgu Yeniliği Hak Eder: Google yeni sayfalara belirli aramalar için bir destek sağlar .

146. Sorgu Çeşitliliği Hak Eder: Google, "Ted", "WWF" veya "ruby" gibi belirsiz anahtar kelimeler için bir SERP'ye çeşitlilik ekleyebilir .

147. Kullanıcı Tarama Geçmişi : Bunu muhtemelen kendiniz fark etmişsinizdir: sık ziyaret ettiğiniz web siteleri aramalarınız için bir SERP artışı alır.

148. Kullanıcı Arama Geçmişi: Arama zinciri , sonraki aramalar için arama sonuçlarını etkiler . Örneğin, "incelemeler" ve ardından "ekmek kızartma makineleri" için arama yaparsanız, Google'ın ekmek kızartma makinesi inceleme sitelerini SERP'lerde daha üst sıralarda sıralaması daha olasıdır.

149. Öne Çıkan Parçacıklar: Bir SEMRush çalışmasına göre Google, içerik uzunluğu, biçimlendirme, sayfa yetkisi ve HTTP kullanımının bir kombinasyonuna göre Öne Çıkan Parçacıklar içeriğini seçer.

150. Coğrafi Hedefleme: Google, yerel sunucu IP'si ve ülkeye özgü alan adı uzantısı olan siteleri tercih eder.

151. Güvenli Arama: Küfür içeren veya yetişkinlere uygun içeriğe sahip arama sonuçları, Güvenli Arama açık olan kişiler için görünmez .

152. Google+ Çevreleri: Google+ yakında ölse de , Google, Google Artı Çevrelerinize eklediğiniz yazarlar ve siteler için daha yüksek sonuçlar göstermeye devam ediyor.

153. "YMYL" Anahtar Kelimeler: Google'ın "Paranız veya Hayatınız" anahtar kelimeleri için daha yüksek içerik kalitesi standartları vardır .

154. DMCA Şikayetleri: Google , meşru DMCA şikayetleri içeren sayfaları "geri çeker" .

155. Etki Alanı Çeşitliliği : Sözde " Bigfoot Güncellemesi " her SERP sayfasına daha fazla etki alanı ekledi.

156. İşlemsel Aramalar : Google bazen, uçuş aramaları gibi alışverişle ilgili anahtar kelimeler için farklı sonuçlar görüntüler.

Google SERP'de işlemsel arama

157. Yerel Aramalar: Yerel aramalar için, Google genellikle yerel sonuçları “normal” organik SERP'lerin üstüne yerleştirir.

Yerel aramalar

158. En Çok Okunan Haberler kutusu: Belirli anahtar kelimeler, En Çok Okunan Haberler kutusunu tetikler:

Google SERP'de en çok okunan haberler
159. Büyük Marka Tercihi: Vince Güncellemesinden sonra Google, büyük markalara belirli anahtar kelimeler için bir destek vermeye başladı.

160. Alışveriş Sonuçları: Google bazen Google Alışveriş sonuçlarını organik SERP'lerde görüntüler:

Google SERP'de alışveriş sonuçları
161. Görsel Sonuçları: Google görselleri bazen normal, organik arama sonuçlarında görünür.

162. Paskalya Yumurtası Sonuçları: Google'ın bir düzine kadar Paskalya Yumurtası sonucu vardır . Örneğin, Google görsel aramada "Atari Breakout" u aradığınızda, arama sonuçları oynanabilir bir oyuna (!) Dönüşür. Bunun için Victor Pan'a seslen .

163. Markalar için Tek Site Sonuçları: Alan adı veya marka odaklı anahtar kelimeler , aynı siteden birkaç sonuç getirir .

164. Payday Kredileri Güncellemesi: Bu, " çok spam içerikli sorguları " temizlemek için tasarlanmış özel bir algoritmadır .

Marka Sinyalleri

165. Marka Adı Bağlantı Metni: Markalı bağlantı metni, basit ama güçlü bir marka sinyalidir.

166. Markalı Aramalar: İnsanlar markaları ararlar. İnsanlar markanızı Google'da ararsa, bu Google'a sitenizin gerçek bir marka olduğunu gösterir.

167. Marka + Anahtar Kelime Aramaları: Kişiler markanızla birlikte belirli bir anahtar kelimeyi arıyor mu (örneğin: "SEO Hocası Google sıralama faktörleri" veya "SEO Hocası SEO")? Öyleyse, insanlar Google'da o anahtar kelimenin markasız sürümünü aradığında Google size bir sıralama artışı sağlayabilir.

168. Facebook Sayfası ve Beğenileri Bulunan Sitede: Markalar, çok sayıda beğeni alan Facebook sayfalarına sahip olma eğilimindedir.

169. Sitede Takipçi Olan Twitter Profili Var: Çok sayıda takipçisi olan Twitter profilleri popüler bir markanın sinyallerini veriyor.

170. Resmi Linkedin Şirket Sayfası: Çoğu gerçek işletmenin şirket Linkedin sayfaları vardır.

171. Bilinen Yazarlık: Şubat 2013'te, Google CEO'su Eric Schmidt şu meşhur iddiayı öne sürdü:

"Arama sonuçlarında, doğrulanmış çevrimiçi profillere bağlanan bilgiler, bu tür bir doğrulama olmayan içerikten daha yüksek sıralanır ve bu da çoğu kullanıcının doğal olarak en üstteki (doğrulanmış) sonuçları tıklamasına neden olur."

172. Sosyal Medya Hesaplarının Meşruiyeti: 10.000 takipçisi ve 2 gönderisi olan bir sosyal medya hesabı, çok fazla etkileşim içeren 10.000 takipçili güçlü bir hesaptan muhtemelen çok farklı yorumlanır . Aslında Google, sosyal medya hesaplarının gerçek veya sahte olup olmadığını belirlemek için bir patent başvurusunda bulundu.

173. En Çok Okunan Hikayelerde Marka İfadeleri: Gerçekten büyük markalardan En Çok Okunan Haberler sitelerinde her zaman bahsedilir. Aslında, bazı markaların ilk sayfada kendi web sitelerinden bir haber kaynağı bile var:
Google SERP'de marka hikayeleri
174. Bağlantısız Marka İfadeleri: Markalar bağlantı kurulmadan anılır. Google muhtemelen hiper bağlantılı olmayan marka sözlerine bir marka sinyali olarak bakmaktadır .

175. Tuğla ve Harç Yer: Gerçek işletmelerin ofisleri vardır. Google'ın, bir sitenin büyük bir marka olup olmadığını belirlemek için konum verilerini araştırması mümkündür.

Yerinde Web Spam Faktörleri

176. Panda Cezası: Düşük kaliteli içeriğe sahip siteler (özellikle içerik çiftlikleri ), Panda cezasına çarptırıldıktan sonra aramalarda daha az görünür .

177. Kötü Mahallelere Bağlantılar: Spam içerikli eczane veya maaş günü kredi siteleri gibi “kötü mahallelere” bağlantı vermek, arama görünürlüğünüze zarar verebilir.

178. Yönlendirmeler: Sinsi yönlendirmeler büyük bir hayır-hayırdır . Yakalanırsa, bir site yalnızca cezalandırılmakla kalmaz, aynı zamanda dizini kaldırabilir.

179. Açılır Pencereler veya "Dikkat Dağıtıcı Reklamlar": Resmi Google Değerlendirici Yönergeleri Belgesi , pop-up'ların ve dikkat dağıtıcı reklamların düşük kaliteli bir sitenin işareti olduğunu söylüyor.

180. Geçişli Pop-up'lar: Google, mobil kullanıcılara tam sayfa "geçiş" pop-up'ları görüntüleyen siteleri cezalandırabilir.
Geçiş reklamları
181. Site Aşırı Optimizasyon: Evet, Google insanları sitelerini aşırı optimize ettikleri için cezalandırıyor . Bu, şunları içerir: anahtar kelime doldurma , başlık etiketi doldurma, aşırı anahtar kelime dekorasyonu.

182. Anlamsız İçerik: Bir Google Patenti , Google'ın "anlamsız" içeriği nasıl tanımlayabileceğini açıklar; bu, döndürülmüş veya otomatik olarak oluşturulmuş içeriği dizinlerinden filtrelemek için yararlıdır.

183. Köprü Sayfaları: Google, Google'a gösterdiğiniz sayfanın kullanıcının nihayetinde göreceği sayfa olmasını ister. Sayfanız insanları başka bir sayfaya yönlendiriyorsa, bu bir "Giriş Sayfası" dır. Söylemeye gerek yok, Google Doorway Pages kullanan siteleri sevmiyor .

184. Ekranın Üst Kısmındaki Reklamlar: " Sayfa Düzeni Algoritması ", ekranın üst kısmında çok sayıda reklam (ve fazla içerik olmayan) olan siteleri cezalandırır.

185. Ortaklık Bağlantılarını Gizleme: Bağlı kuruluş bağlantılarını gizlemeye çalışırken ( özellikle gizleme ile ) çok ileri gitmek bir ceza getirebilir.

186. Fred: 2017'de başlayan bir dizi Google güncellemesine verilen takma ad . Search Engine Land'e göre , Fred "geliri kullanıcılarına yardım etmenin üzerinde tutan düşük değerli içerik sitelerini hedefliyor."

187. Satış Ortağı Siteleri: Google'ın bağlı kuruluşların en büyük hayranı olmadığı bir sır değil . Ve çoğu, bağlı kuruluş programlarından para kazanan sitelerin ekstra incelemeye alındığını düşünüyor.

188. Otomatik Oluşturulan İçerik: Google, anlaşılır bir şekilde otomatik olarak oluşturulan içerikten nefret eder . Sitenizin bilgisayar tarafından oluşturulan içeriği dışarı pompaladığından şüphelenirlerse, ceza veya dizinin kaldırılmasıyla sonuçlanabilir.

189. Aşırı PageRank Şekillendirme: PageRank şekillendirmede çok ileri gitmek - tüm giden bağlantıları takip etmeyerek - sistemde oyun oynamanın bir işareti olabilir.

190. Spam Olarak İşaretlenmiş IP Adresi: Sunucunuzun IP adresi spam olarak işaretlenmişse, o sunucudaki tüm siteleri etkileyebilir .

191. Meta Etiket Spam Yapma: Anahtar kelime doldurma meta etiketlerde de olabilir. Google, algo'yu kandırmak için başlık ve açıklama etiketlerinize anahtar kelimeler eklediğinizi düşünürse, sitenize ceza verebilirler.

Site Dışı Web Spam Faktörleri

192. Saldırıya Uğramış Site : Siteniz saldırıya uğrarsa, arama sonuçlarından düşebilir. Aslında, Arama Motoru Arazisi , Google saldırıya uğradığını düşündükten sonra indekslenmiş olarak tamamlandı .

193. Doğal Olmayan Bağlantı Akışı : Ani (ve doğal olmayan) bağlantı akışı, sahte bağlantıların kesin bir işaretidir.

194. Penguin Cezası: Google Penguin tarafından vurulan siteler aramada önemli ölçüde daha az görünür. Görünüşe göre, Penguin artık kötü bağlantıları filtrelemeye ve web sitelerinin tamamını cezalandırmaya odaklanıyor .

195. Düşük Kaliteli Bağlantıların Yüksek Yüzdesine Sahip Bağlantı Profili: Siyah şapkalı SEO'lar tarafından yaygın olarak kullanılan kaynaklardan gelen birçok bağlantı (blog yorumları ve forum profilleri gibi) sistemde oyun oynamanın bir işareti olabilir.

196. Alakasız Web Sitelerinden Bağlantılar: Konuyla ilgisiz sitelerden gelen geri bağlantıların yüksek bir yüzdesi, manuel ceza olasılığını artırabilir .

197. Doğal Olmayan Bağlantılar Uyarısı: Google, binlerce “Google Arama Konsolu doğal olmayan bağlantılar tespit edildiğine dair bildirim” mesajı gönderdi. Bu , zamanın% 100'ünde olmasa da , genellikle bir sıralama düşüşünden önce gelir .

198. Düşük Kaliteli Dizin Bağlantıları: Google'a göre , düşük kaliteli dizinlerden gelen geri bağlantılar bir cezaya neden olabilir.

199. Widget Bağlantıları: Google , kullanıcı sitesine bir "widget" yerleştirdiğinde otomatik olarak oluşturulan bağlantılara kaşlarını çatar .

200. Aynı C Sınıfı IP'sinden Bağlantılar : Aynı sunucu IP'sindeki sitelerden doğal olmayan miktarda bağlantı almak, Google'ın bağlantılarınızın bir blog ağından geldiğini belirlemesine yardımcı olabilir .

201. "Zehirli" Bağlantı Metni: Sitenize işaret eden "zehirli" bağlantı metni (özellikle eczane anahtar kelimeleri), spam veya saldırıya uğramış bir site işareti olabilir. Her iki durumda da sitenizin sıralamasına zarar verebilir.

202. Doğal Olmayan Bağlantı Spike: 2013 Google Patenti, Google'ın bir sayfaya bağlantı akışının yasal olup olmadığını nasıl belirleyebileceğini açıklar. Bu doğal olmayan bağlantılar değersiz hale gelebilir.

203. Makale ve Basın Bültenlerinden Bağlantılar: Makale dizinleri ve basın bültenleri, Google'ın artık bu iki bağlantı kurma stratejisini çoğu durumda bir "bağlantı şeması" olarak gördüğü noktaya kadar kötüye kullanılmıştır.

204. Manuel İşlemler: Bunların birkaç türü vardır , ancak çoğu siyah şapka bağlantı kurma ile ilgilidir.

205. Bağlantı Satışı: Bağlantıları satarken yakalanmak , arama görünürlüğünüze zarar verebilir .

206. Google Sandbox: Ani bir bağlantı akışı alan yeni siteler bazen Google Sandbox'a konur ve bu da arama görünürlüğünü geçici olarak sınırlar.

207. Google Dance: Google Dance, sıralamaları geçici olarak değiştirebilir. Bir Google Patentine göre , bu, bir sitenin algoritmayı aldatmaya çalışıp çalışmadığını belirlemenin bir yolu olabilir.
Google dansı

208. Reddetme Aracı: Kullanımı Reddetme Aracı negatif SEO kurbanı siteler için manuel veya algoritmik ceza kaldırabilir.

209. Yeniden Değerlendirme İsteği : Başarılı bir yeniden değerlendirme isteği, cezayı kaldırabilir.

210. Geçici Bağlantı Şemaları: Google, spam içerikli bağlantılar oluşturan ve bunları hızla kaldıran kişileri yakaladı. Ayrıca geçici bağlantı şeması olarak da bilinir.

Sonuç

Bu liste etkisi gözlemlenmiş tüm kriterleri içermektedir. Ancak kendi gözlemleriniz, kendi deneyileriniz ile yeni keşifleriniz varsa lütfen bize yorum yaparak iletin.

Yeni Başlayanlar İçin SEO Rehberi

  • Sitenizin 2 menülü ve menüsü sağda olacak şekilde olmasına özen gösterin. Tasarım açısından renk bütünlüğü olan, kodlama hatası olmayan hızlı bir tasarım oluşturun.
  • Sitede yorum yapma ve iletişim alanları oluşturarak ziyaretçilerin görüşlerini dinleyin, önerilini dikkate alın ve sorunlarına çözüm getirin.
  • Site link yapısının özgün ve kısa olmasına özen gösterin
  • Site link yapısında uzantı kullanmamaya özen gösterin
  • Link yapısı olabildiğince kök domaine yakın olarak tasarlanmalıdır. seohocasi.com/kategori/yazi yerine seohocasi.com/yazi yazı linkinin kalite puanının artmasını sağlar. Kök domaine yakın olan linkler ve kelimeler daha değerli olur.
  • Siteniz için site haritası ve robots.txt dosyası oluşturun.
  • Google Search Console'a kayıt olarak site haritanızı ekleyin.
  • Sitenizde özgün ve popüler konular yayınlayın. Olabildiğince sık ve kapsamlı yazmaya çalışın
  • Yazılarınızı uygun resimlerle zenginleştirin.
  • Her makalenin ilk 100 kelimesi içinde mutlaka anahtar kelimenizi bulundurun.
  • Her makaleden anahtar kelimenizle sitenize link verin.
  • Yeni makalelerden önceki yazılara link vermek site içi link yapısını güçlendirecektir.
  • Makale ve genel içerik bazlı anahtar kelime yoğunluğunu daha önceki anlattığımız konuya uygun olarak en iyi şekilde optimize edin.
  • Sitede kullanılan resimleri gerçek ölçüleriyle ve minimum dosya boyutlarıyla kullanmaya çalışın.
  • Sitenize özel sosyal medya profilleri oluşturarak, takipçi ve arkadaş sayısını arttırmaya çalışın.
  • Sitenizdeki yeni yazıları sosyal medya profillerinizde ilgi çekici başlıklarla paylaşın.
  • Sektörünüze özel hizmetler üreterek, subdomainler halinde bunları yayına alın ve sitenizden link verin.
  • Sitenizin konusuna uygun videolar çekin veya bulun. Bu videoları açıklama ve başlık bölümlerine site adresinizi yazarak Youtube'a gönderin.