Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

18 Mayıs 2020

Uzun süredir kırılmaların fazlaca olduğu bir URL şekliyle ilerliyoruz. Bu şekilde fazlaca kırılma yaşanan binlerce içerik var. Bu durum Google'a kötü etki ettiğinden bir yönlendirme sistemiyle aradaki kırılmaları kaldırarak sadece alan adı ve içerik adı şeklinde düzenlemek istiyoruz.

Örneğin:

ornekdomain.com/kategori/altkategori/icerikbasligi.html

Yukarıdaki URL'yi şu şekilde yönlendirme ile düzenleyelim istiyoruz:

ornekdomain.com/icerikbasligi.html

Merak ettiğimiz, bu şekilde bir düzenleme sonrası Google tarafından indekslenmiş ve ilk sayfada olan içeriklerimizin sıralamasında bir sorun olur mu? Sayfaların otorite puanlarında ya da hızlarında yönlendirme kaynaklı bir düşüş yaşanır mı? Ve WordPress için önerebileceğiniz bir sistem var mı?

Teşekkürler.

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

9 Eylül 2019

blog sitesinde yayınlanacak herhangi bir makalenin URL yapısında kategorilendirme yapılmalı mıdır?
Örneğin; 'en-iyi-kemer-restoranlari' adlı makale için URL yapısında 'siteadiniz.com/antalya/kemer/en-iyi-kemer-restoranlari' şeklinde bir kategorilendirme ne kadar doğru olur? Bu kategorilendirme E-Ticaret siteleri için zaten doğru olan kullanım şekli ancak bir blog sitesi için doğru mu?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

21 Haziran 2018

WordPress tabanlı internet sitelerimde içindekiler dizini (table of contents) eklentisini kullanmaktayım. İlk başlarda şu şekilde bir uzantı kullanıyordum;

1. Com.tr/seo-calismasi-nasil-yapilir#SEO_CALISMASI_NASIL_YAPILMALI

Zamanla bunu değiştirdim ve şu hale getirdim.

2. Com.tr/seo-calismasi-nasil-yapilir#seo-calismasi-nasil-yapilmali

Birinci maddedeki tüm yazıların küçük harfle yazılmasını ve alt tire (_) yerine orta tire (-) konulmasını sağladım.

Ama şimdi de şu dikkatimi çekiyor. Bir çok makalemde diyez işaretinden sonrası içerik bağlantı uzantısı ile aynı kelimeye sahip oluyor. İnternet sitenizde de bu yapının kullanıldığını fark ettim. Sizler #'den sonra uzantı kullanmıyorsunuz. Şimdi sorularıma geleyim.

1. Sizin kullandığınız yapıyı mı kullansam daha iyi 2. maddede olduğu gibi kalsın mı?
2. Bizim yapımızı tavsiye ederiz derseniz eğer o # ve sonrasını nasıl kaldırdınız yardımcı olabilir misiniz.

Selamlar.

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

25 Ekim 2017

benim hedeflediğim 6 tane anahtar kelimem var 2 tane kelimede ana sayfam çıkıyor hadi ana sayfamın çıkmasını anlarım ama diğer 2 kelimemde kategori sayfam Google'da çıkıyor.

Örnek vermek gerekirse;
Anahtar kelime : kredi nasıl alınır
Arattığımda Google'dan çıkan link: siteadi.gen.tr/category/kredi-almanin-yollari/kredi-nasil-alinir

aslında problem yokmuş gibi gözüküyor ama Google'da çıkan sitedeki kredi-nasil-alinir aslında kategori sayfam, yazi sayfam değil. Ben bu kategori sayfamda kredi almadan önce yapılması gerekenleri anlatıyorum her gün 2 şer post atıyorum bu kategoriye ve bu postlardan kredi kategorimdeki kredi nasıl alınır yazıma link çıkıyorum.

Kredi nasıl alınır yazım : siteadi.gen.tr/kredi-nasil-alinir.html

Yani ben alt kategorideki yazılardan link vererek kredi nasıl alınır yazımı güçlendirdiğimi sanırken alt kategorimdeki kredi nasıl alınır kategori sayfam yükseliyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?